Ytterligare en nystart

Hallå eventuella läsare 😉

Det första blogginlägget (återigen). Vet inte hur många gånger som jag startat om “på nytt” fast nu tänkte jag faktiskt visa upp lite bilder som jag ritat och tankar/reflektioner kring detta. Kan det vara början på en karriär som kostnär? hihi

Så… det har bara varit några veckor sen jag började teckna men finner det riktigt, riktigt roligt och utvecklande – jag som jobbar så mycket i vänstra hjärnhalvan med logik och problemlösning. Känner att det frigör eller skapar ny energi inom mig. Tycker att det går väldigt snabbt framåt från en första trevande teckning till att kunna rita något som blir riktigt bra – finns mycket mer att lära och utveckla men känner mig riktigt nöjd och glad. Inspirerar mig att fortsätta.

För en kanske 15 år sen så påbörjade jag en teckningskurs för en Åke Sköld tror jag han hette.. men jag slutförde aldrig den. Tänker att jag har väldigt länge känt en dragning till teckning. En annan sak som en effekt, tror jag, av tecknandet och utvecklande av bildspråket är att jag har börjat att drömma och kommer ihåg mina drömmar. Läste att drömmarna beror på sina tidigare erfarenheter och bilder.. om drömmen inte kan översättas till hjärnan i bilder och erfarenheter så tror jag inte att man kommer ihåg sina drömmar så lätt.

Till vänster en första trevande teckning och till höger ett senare “verk”
(karaktärerna på högerbilden är © Charles M Shultz)