Will Terrell om referensbilder

Denna videon tycker jag är så klockren att jag bara måste göra ett alldeles eget inlägg.

Om du är rastlös och inte orkar eller har tid att lyssna på hela så hoppa fram till strax efter 08.15 in i videon när han börjar prata igen. Först tar han upp om hans tankar om att rita ifrån referenser. Sen efter 10.30 nämner Will att när man sedan ritar ifrån den egna bildbanken ( inom ett ämne, i videon är det hajar ) så tecknar man som att andas, teckningarna får ett annat liv och en annan energi. När man kopierar någon annan så är man upptagen med att se till så att en linje blir precis rätt, det kan bli som fixering när en linje inte stämmer.

Som när man börjar lära sig skriva så kopierar man hur bokstäver ser ut, sedan när man lärt sig det får man sin egna stil och då blir det en annan energi i det man skriver.

Det tyckte jag var väldigt intressant – att det blir som en fixering för att få en linje att stämma exakt som det man ritar av. Mot slutet av videon så säger Will att efter ett tag så kan man rita vilken form som helst och sedan ritar man dit de kännetecken som finns ( för t.ex en haj ), så kommer teckningen få mer energi och det blir även mer lekfullt.