När det snart är midsommar, sägs det, så varför inte smörgåstårta? Glutenfri förstås 🙂 jag utgick ifrån frallreceptet men en lite annan mjölmix för att ljusare bröd samt en brödform (helt i aluminium ifrån Ikea rekommenderas för att slippa teflon).
Mjölmixen
3dl potatismjöl
5dl rismjöl
3dl majsmjöl
Gör som i frallreceptet fast ta ca halva degen tilö en oljad form. Låt stå och jäsa i formen en andra gång tills den ser fin ut och har nått upp till kanten på formen.
Grädda i ugnen på 200 grader i 30min och sänk sedan till 150 grader i ytterligare 20min.
Tips är att köpa en stektermometer på Clas Ohlson (50kr) i aluminium och sticka in i degen efter halva tiden. Innertemperaturen bör ca 95 grader så är brödet klart.
Som med frallreceptet – låt brödet svalna innan du skär upp.
Du kan använda resterande deg och göra frallor ( grädda i 5-7 min i 200 grader ).
Lite bilder: