När det snart är midsommar, sägs det, så varför inte smörgåstårta? Glutenfri förstås 🙂 jag utgick ifrån frallreceptet men en lite annan mjölmix för att ljusare bröd samt en brödform (helt i aluminium ifrån Ikea rekommenderas för att slippa teflon).

Mjölmixen

3dl potatismjöl

5dl rismjöl

3dl majsmjöl

Gör som i frallreceptet fast ta ca halva degen tilö en oljad form. Låt stå och jäsa i formen en andra gång tills den ser fin ut och har nått upp till kanten på formen.

Grädda i ugnen på 200 grader i 30min och sänk sedan till 150 grader i ytterligare 20min.

Tips är att köpa en stektermometer på Clas Ohlson (50kr) i aluminium och sticka in i degen efter halva tiden. Innertemperaturen bör ca 95 grader så är brödet klart.

Som med frallreceptet – låt brödet svalna innan du skär upp.

Du kan använda resterande deg och göra frallor ( grädda i 5-7 min i 200 grader ).

Lite bilder:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *