Testade det här receptet idag som blev förvånansvärt gott och bra 🙂 Som synes så var det många bitar som försvann 😉

Receptet är lite modiferat, grundreceptet finns här.
Ingredienser

2 ägg
1.5 dl björk/kokossocker

1 dl bovetemjöl

1 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
75 g ghee
3/4 dl havredryck
1/2 citron, skal och saft
Lite ghee och ströbröd till formen

Vispa ägg och socker i en bunke. Mät upp ghee och pressa en halv citron, ställ åt sidan. Blanda de torra ingredienserna lite i taget i smeten. Häll i havredrycken, ghee (smält om det inte är flytande) och citronsaften. Blanda allt till en fin smet.

Smörj en form med lite ghee och strö runt strömjöl så det är hyfsat jämt.

Sätt in formen i 175 grader i nedre delen av ugnen i 40 min. Låt svalna något innan kakan delas.

Variationer

Borde gå utmärkt att byta ut citron mot pepparkakskryddor för en mjuk pepparkaka t.ex. Något som måste testas vid tillfälle och även en variant med dadelkaka tror jag minsann 🙂
Variant dadelkaka

3 msk kokossocker

3 msk kakao

Ca 180 g dadlar

3 dl vatten

Ta bort citronen ifrån orginalreceptet och allt socker ifrån smeten.

Koka dadlarna i 3dl vatten och 3 msk kokossocker. Nästan allt vatten ska joka bort och dadlarna ska bli mjuka. Mixa sedan dadlarna med en stavmixer.

Fortsätt med orginalreceptet ( vispa bara ägg ). Blanda sedan i dadelmixen, smör, dryck och lite av de torra ingredienserna åt gången.

Ställ in i ugnen, nedre delen, 175 grader i ca 40 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *