Äpplechutney

Jag hittade detta receptet som en grund fast när jag gjorde chutneyn så gick jag på känn och smakade av efteråt så det smakade gott helt enkelt. Tyckte den passade utmärkt till vegetariska biffar t.ex.

Äpplechutney

20140826_090406ca 10 st äpplen
1 st gul lök
500g tomater
4 st pressade vitlöksklyftor
ca 0,5 dl råsocker
ca 1 dl äppelcidervinäger
2 cm färskriven ingefära
1 chilli

Smaka av med salt och svartpeppar samt eventuellt mer socker eller honung/agavesirap

Kärna ur äpplen och skär i små bitar, kärna ur chillin och finhacka smått, skär tomaterna och löken i små bitar.

Lägg allting i en stor gryta och häll på några matskedar olja. Lägg till kryddor, socker/honung och äppelcidervinäger.

Sjud långsamt i ca 40 min

Häll upp i rena burkar ( spaya gärna med kollodialt silver först )

Blir 3 burkar ( ca 0.8 l styck )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *