2015 #32 – en hel bamse å tankar

Det blev en Bamse =) Känns kul att se hur en teckning går framåt ifrån en lös skiss i blyertspenna. Sen hur formerna och linjerna i figuren börjar att ta form och växer fram. Till slut har man en färdig blyertsteckning 🙂 Efter det fylla i linjerna och pytsa i lite färg.

Tycker själv att det framförallt känns som en stor skillnad när jag tecknar nu men tycker själv att det blir skillnad i slutresultatet. Det var de reflektioner som jag hade för denna teckningen.

Nu på morgonen så gjorde jag klart linjejobbet (“inking”) och sedan färgläggningen, blyertsskissen blev klar igårkväll, men samtidigt som jag gjorde det nu på morgonen så såg jag även en video av Will Terrell som var väldigt intressant (“food for thought” som Eckhart Tolle säger).

I denna videon pratar Will om att man utvecklas genom olika stadier. Först blir teckningarna man gör helt enkelt skit 😉 Allting blir fel med proportioner, anatomi m.m m.m. Sen utvecklas man och blir bättre på anatomi, figurerna flyter inte bara omkring utan dom är jordade med en skugga bl.a. Efter det så gör man faktiskt bra teckningar men det är bara det – det finns ingen annan dimension eller känsla. Man gör oftast andras verk vilket blir bra men man berättar inte sin historia eller vad man vill förmedla till sin publik.

Det var lite saker som jag kände igen och tog till mig.. mitt projekt en teckning om dagen för 2015 är för mig själv, för att komma framåt och få en bättre och mer lättsam känsla över tecknande. Även det pratar Will om fast han säger det inte eller kopplar det i ord – det man gör sätter en energistämpel men det märks oftast bara på ett omedvetet plan.